Hirdetmény Kéményseprés

HIRDETMÉNY !

A BELÜGYMINISZTÉRIUM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja értesíti Zalalövő város lakosságát a 2019. évi kéményseprőipari sormunka ütemtervéről.

A településen a sormunka elvégzésének tervezett ideje:

2019.06.20.-2019. 06.28.

Megyénk teljes területén, minden településen a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el. Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Amennyiben családi házban él, a kéményseprő nem megy automatikusan. A kéménytulajdonosnak időpontot kell foglalni és utána végzik el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást, ha nincs a családi házban gazdálkodó szervezet bejegyezve. Amennyiben van bejegyezve gazdálkodó szervezet, a kéményseprésért fizetni kell.

A lakossági bejelentést a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre lehet küldeni vagy a 1818-as telefonszám tárcsázásával. (Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es nyomógombokkal az „időpontfoglalás” menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát.)

Amennyiben társasházban él és a lakásba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő értesítést követően magától fog érkezni és ingyenesen elvégzi a sormunkát.

Ha a lakásba van bejegyezve gazdálkodó szervezet, abban az esetben is magától érkezik a kéményseprő, de a munka díját ki kell fizetni.

Ha a lakásnak saját kéménye van, akkor az egész munka díját, ha a lakás a társasház gyűjtőkéményére van csatlakoztatva, akkor a munka rá eső részét. Például egy tízlakásos társasház esetén a munkadíj egy tizedét.

A katasztrófavédelem munkatársai kézpénzt nem kezelhetnek és nem fogadhatnak el. Ahol megrendelésre díjköteles munkát látnak el, azt utólag, számlán kell megfizetni.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét.

Zalalövő, 2019. június 6.

Vigh-Tardi Valéria

jegyző