Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2021.02.25., csütörtök - Mátyás

Információk a járványügyi helyzetről és annak helyi aktualitásairól. Frissítve: 2021.02.17. 10:06

Tisztelt Zalalövőiek!

Zalalövőn jelenleg 6 fő koronavírusos beteg gyógyul otthonában. Február hónapban a háziorvosok 16 covid-19 tesztet kértek, 6 pozitív és 13 negatív eredmény született (januári mintavételek eredményei is szerepelnek).

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a betegnek!

Nagy szomorúsággal tölt el, hogy zalalövői lakosok hunytak el a koronavírus következtében. Őszinte részvétem a családoknak, hozzátartozóknak!

Zalalövőn a járvány kitörése óta 134 fő, a második hullám kezdete óta 131 fő igazolt koronavírusos fertőzött beteget regisztráltunk. Az elmúlt időszakban kedvező adatai után ismét kissé emelkedik a regisztrált betegek száma, kérem tartsák be a továbbiakban is a védekezés szabályait!

A napi fertőzöttségi adatok (koronavirus.gov.huKoronamonitor) azt mutatják, hogy kevesebb az új fertőzött beteg, s hogy ez a trend ne változzon, továbbra is mindenki számára kötelező a járványügyi szabályok betartása: 

  • az orr és a száj eltakarására szolgáló szájmaszk használata 
  • tartsunk megfelelő - minimum 1,5 m - távolságot,
  • fokozottan ügyeljünk a higiéniára - gyakran mossunk alaposan kezet,
  • lehetőség szerint kerüljük a társas érintkezéseket.

Csak úgy tudjuk megfékezni a járványt, ha fegyelmezettek, türelmesek leszünk és maradéktalanul betartjuk az aktuális előírásokat! Ez valamennyiünk érdeke!

Ugyanolyan fegyelmezett viselkedést kérek városunk lakóitól, mint tavasszal!

 

A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes! Elindult a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlap, ahol lehet jelezni az igényeket a koronavírus elleni védőoltásra.  

 

A járvány megfékezéséhez és megállításához elengedhetetlenül szükséges a védőoltás!

Már a háziorvosi rendelőkben is folyik a védőoltások beadása, illetve a zalaegerszegi oltópontra is irányítanak oltásra jelentkezetteket a háziorvosok! Megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása az AstraZenaca vakcinával. Eddig 36 fő zalalövői lakos kapott oltás.

Az oltást megelőzően az oltandónak mindig ki kell tölteni egy hozzájáruló nyilatkozatot.

Továbbra is kérem az időseket és a fogyatékkal élőket, fogadják el a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény által felajánlott segítséget vagy hívják őket a a 92/371-029 számon! Ők segítenek a bevásárlásban, receptkiváltásban, csekkek feladásában! Továbbá kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak!

Kérem azokat a személyeket, akiknél fertőzésgyanú áll fenn, vagy a teszt eredményére várnak ne menjenek közösségbe! Amennyiben segítségre van szüksége az ellátásához, hívja a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézményt a 92/371-029-es számon!

Kérem a járványügyi elkülönítésben vagy járványügyi megfigyelésben lévő személyeket, ellátásuk segítése érdekében hívják a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézményt a 92/371-029-es számon!

Ahogy tavasszal, most is segítsük azokat, akik nehéz helyzetbe kerülnek! Mutassuk meg településünk közösségének összetartó erejét!

Helyezzék előtérbe a telefonos, online, e-mail-en történő ügyintézést a személyes megjelenés helyett! A Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatalban a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendeletre tekintettel – a koronavírus járvány terjedésének mérséklése érdekében – 2020. november 9. (hétfő) naptól határozatlan ideig a személyes ügyfélfogadás szünetel. A telefonon történő, valamint az elektronikus ügyintézés továbbra is zavartalanul működik. A személyes megjelenést igénylő ügyekben kizárólag az érintett ügyintézővel történő előzetesen telefonos időpontegyeztetést követően van lehetőség az ügyintézésre. Részletek, elérhetőségek itt!

Köszönöm együttműködésüket!
Vigyázzunk magunkra, családunkra, egymásra!

 

Gyarmati Antal
polgármester