Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2021.09.25., szombat - Eufrozina,Kende

Információk a járványügyi helyzetről és annak helyi aktualitásairól. Frissítve: 2021.05.28. 21:15

Tisztelt Zalalövőiek!

 • Csökkenőben a járvány terjedése! Legyünk elővigyázatosak, tartsuk be továbbra is az alapvető szabályokat: távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés.
 • Zalalövőn 2021. május 16-tól nincs koronavíusos beteg regisztrálva! Május hónapban a háziorvosok 8 covid-19 tesztet kértek, 5 pozitív és 8 negatív eredmény született (áprilisi mintavételek eredményei is szerepelhetnek). Nincs járványügyi megfigyelés (hatósági házi karantén) alá vont személy.
 • Zalalövőn a járvány kitörése óta 189 fő, a teljes lakosság 6,6 %-a, a második hullám kezdete óta 186 fő igazolt koronavírusos fertőzött beteget regisztráltunk. 
 • A napi fertőzöttségi adatok (koronavirus.gov.hukoronamonitor) illetve a helyi adatok is azt mutatják, hogy csökken az új fertőzött betegek száma, de továbbra is mindenki számára kötelező a járványügyi szabályok betartása! 
 • Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről, az oltásról, a vakcinákról és az intézkedésekről (Frissítve: 2021. május 25.)
 • Csak úgy tudjuk leküzdeni a járványt, ha fegyelmezettek, türelmesek leszünk és maradéktalanul betartjuk az aktuális előírásokat! Ez valamennyiünk érdeke!
 • A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes! A https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet jelezni az igényeket a koronavírus elleni védőoltásra.  A járvány megfékezéséhez és megállításához elengedhetetlenül szükséges a védőoltás!
 • Aki már regisztrált az alábbi linken időpontot foglalhat az oltásra:
  https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas 
 • A vakcina regisztráció lekérdezés elérhetősége:  https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
 • A háziorvosi rendelőkben folyik a védőoltások beadása, illetve a zalaegerszegi oltópontra is irányítanak oltásra jelentkezetteket a háziorvosok! Kérem a megadott időpontban pontosan jelenjen meg! Kérem a regisztráltakat, hogy telefonjaikon legyenek elérhetők az oltások időpont egyeztetése miatt!
 • Az oltást megelőzően az oltandónak mindig ki kell tölteni egy hozzájáruló nyilatkozatot.
 • Pozitív teszteredménnyel rendelkezők ne menjenek a rendelőkbe! A háziorvosokat továbbra is telefonos időpontegyeztetés után keressék fel!   Köszönöm az egészségügyi dolgozók helytállását!
 • Tanyagondnoki szolgálatunk részt vesz a lakosság zalaegerszegi oltópontra való szállításában, ezzel segítve a rászorulókat, időseket.
 • Továbbra is kérem az időseket és a fogyatékkal élőket, fogadják el a Zalamenti és Őrségi Református Alapszolgáltatási Intézmény által felajánlott segítséget vagy hívják őket a a 92/371-029 számon! Ők segítenek a bevásárlásban, receptkiváltásban, csekkek feladásában! Továbbá kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak!
 • Kérem azokat a személyeket, akiknél fertőzésgyanú áll fenn, vagy a teszt eredményére várnak ne menjenek közösségbe! Amennyiben segítségre van szüksége az ellátásához, hívja a Zalamenti és Őrségi Református Alapszolgáltatási Intézményt a 92/371-029-es számon! 
  Kérem a járványügyi elkülönítésben vagy járványügyi megfigyelésben lévő személyeket, ellátásuk segítése érdekében hívják a Zalamenti és Őrségi Református Alapszolgáltatási Intézményt a 92/371-029-es számon!
 • Helyezzék előtérbe a telefonos, online, e-mail-en történő ügyintézést a személyes megjelenés helyett! A Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatalban a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendeletre tekintettel – a koronavírus járvány terjedésének mérséklése érdekében – 2020. november 9. (hétfő) naptól határozatlan ideig a személyes ügyfélfogadás szünetel. A telefonon történő, valamint az elektronikus ügyintézés továbbra is zavartalanul működik. A személyes megjelenést igénylő ügyekben kizárólag az érintett ügyintézővel történő előzetesen telefonos időpontegyeztetést követően van lehetőség az ügyintézésre. Részletek, elérhetőségek itt!
 • Ahogy 2020 tavaszán, úgy most is segítsük azokat, akik nehéz helyzetbe kerülnek! Mutassuk meg településünk közösségének összetartó erejét!

Köszönöm együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra!

 

Gyarmati Antal
polgármester


   A Kormány rendeletei a védelmi intézkedések meghosszabbításáról /143/2021 (03.27)/, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról /144/2021 (03.27)/, a köznevelési intézményekben és a szakképző intézményekben rendes oktatásra történő visszatérésről és óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésről /145/2021 (03.27)/
  104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet - A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról