Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2021.12.02., csütörtök - Melinda,Vivien

Információk a járványügyi helyzetről és annak helyi aktualitásairól. Frissítve: 2021.11.25. 16:52

Tisztelt Zalalövőiek!

 • A koronavírus járvány negyedik hullámában továbbra is növekszik a napi fertőzöttek esetszáma! Városunkban az elmúlt napokban számos határozatot kaptunk járványügyi elkülönítés és járványügyi megfigyelés (karantén) tekintetében.
 • Zalalövőn a járvány kitörése óta 287 fő igazolt koronavírusos fertőzött beteget regisztráltunk. 
 • Az általános iskolában 11 fő diák igazolt koronavírus fertőzött, 4 osztály karanténban, ebből 3 osztály digitális oktatási formában tanul. A hiányzók száma jelentős. Az óvodában nincs koronavírus fertőzött, viszont a 107 fő óvodásból a mai napon 55 fő volt jelen, az 5 fő bölcsődésből pedig mindössze 1 fő. Nyomatékosan kérem a szülőket, hogy betegség tüneteivel gyermeküket ne engedjék iskolába, óvodába, gyermek háziorvosnál jelentkezzenek és kérjenek tesztet!
 • 2021. november hónapban a háziorvosok 186 tesztet (ebből gyermek 77) kértek. A hónap során  130 mintavétel (ebből gyermek 16) pozitív eredményt. (Az adatokban októberi mintavételek eredményei is szerepelhetnek!) 
 • A háziorvosok 1.  körös oltást nem regisztráltak, 2. körös oltásra 3 fő, 3. körös oltásra 85 fő esetében került sor a hónapban!
 • Az adatokból látszik, hogy városunkban tovább súlyosbodik a járványhelyzet. A védekezési stratégia változott, aminek következtében megnőtt az egyén felelőssége a járvány megelőzésében! Kérem a lakosságot a védekezési szabályok betartására! Zárt közösségi térben viseljenek maszkot!
 • Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről, az oltásról, a vakcinákról és az intézkedésekről (Frissítve: 2021. november 19.)
 • Oltási akcióhéttel kapcsolatos tájékoztatók (2021. november 22-28.)
 • Zalalövőn az önkormányzat intézményeiben és a hivatalban a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás kötelező. Az intézményeinkben, közösségi helyiségeinkben közösségi rendezvényeket nem szervezünk, csak a művelődési központ ismeretterjesztő előadásaira kerül sor, valamint a könyvtár továbbra is nyitva tart. A közösségi épületek bérbedása társas rendezvények szervezése céljára szünetel! Szabadtéri tervezett rendezvényeinket - az ádventi programokat - a járványügyi szabályok figyelembe vételével szervezzük.
 • A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes! A héten regisztráció nélkül lehet az oltópontokon az oltást felvenni!
 • Aki a háziorvosi rendelőben kívánja felvenni az 1., 2. vagy 3. körös oltást, erre lehetőség van regisztrációt,  időpontegyeztetést követően. Nem szükséges zalaegerszegi oltópontra menni, viszont néhány nap várakozási idő lehet.
 • A háziorvosok rendelkeznek gyorsteszttel, így a telefonos bejelentkezést, követően lehetőség van indokolt esetben annak elvégzésére az egyeztetett időpontban.
 • A háziorvosi ellátórendszer nagy mértékben terhelt, kérem legyenek türelmesek a telefonáláskor!!! 
 • Visszatért a maszkviselés:

  A járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében a kormány november 17-i ülésén újabb védelmi intézkedésekről döntött: november 20-tól az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A kórházakban pedig látogatási tilalmat rendeltek el.

   

 

Köszönöm együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

 

Gyarmati Antal
polgármester