Önkormányzati Hivatali Portál

ZALALÖVŐ.HU

VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2020.08.10., hétfő - Lőrinc

Kedvezményes önkormányzati házhelyek Zalalövőn

H I R D E T M É N Y !

 

Ismételten tájékoztatjuk a Tisztelt zalalövői és városunkban letelepedni kívánó Állampolgárokat, hogy Zalalövő Város  Önkormányzatának Képviselő-testülete a korábban elfogadott határozatával az önkormányzat tulajdonában lévő házhelyek eladási árait  - jelenleg Margaréta , Jókai, József A. utcákban – jelentős kedvezménnyel állapította meg.

Ezen építésre szánt telkeket eladásra kínáljuk mindazok számára, akik családi otthonuk felépítését tervezik a közeljövőben.

Az építési telkek alapja 1.000,- Ft/m2, melyből az alábbi esetekben nyújtható engedmény

  • A Zalalövőn letelepedni szándékozó személyt, személyeket 50% kedvezmény illeti meg. A kedvezmény házas, vagy élettársaknál sem vonható össze, így együttes mértéke maximum 50 %. A letelepedők esetében a lakcím bejelentését a használatbavételi engedély megszerzését követően 30 naptári napon belül kell teljesíteni. A már állandó lakcímmel rendelkezőket automatikusan megillet e kedvezmény.
  • A kérelmező (k) közös háztartásban nevelt gyermekei (k) után, 1 gyermek esetén 10 %, 2 gyermek esetén 15 %, 3 vagy több gyermek esetén 25 % kedvezmény jár.
  • A kedvezmények együttes mértéke nem haladhatja meg az 1000,- Ft/m2 ár 75 % -át.

A vételár tartalmazza a víz és szennyvíz közműfejlesztési hozzájárulásokat is.

Az ingatlan beépítésére a megszerzéstől számított 4 éven belül kell, hogy sor kerüljön.

A képviselő-testület a kedvezmények érvényesítése érdekében 5 évre szóló elidegenítési és terhelési tilalom földhivatali bejegyeztetését határozta meg az érintett ingatlanok esetében.

A házhely árának kifizetésére részletfizetés kérhető, melynek engedélyezésére a képviselő-testület a polgármestert hatalmazta fel.

Az építési telkek helyszínéről és vásárlásáról az önkormányzati hivatal 13. sz. irodájában lehet érdeklődni.

Zalalövő, 2019. március 22.

Pintér Antal

polgármester