Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2022.05.26., csütörtök - Fülöp,Evelin

SZELEKTÍV HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

Szelektív tájékoztató

 

A házhoz menő szelektív gyűjtés során a ZALAISPA Nonprofit Zrt a kommunális hulladék gyűjtéséhez hasonlóan a hasznosítható szelektív hulladékokat közvetlenül az ingatlan elől gyűjti be az erre a célra kiosztott 120 l-es emblémás sárga színű zsákokból.  Amennyiben ez nem áll rendelkezésére, a hulladékot egyéb (átlátszó) zsákban is kihelyezheti, de fekete színű zsákban a hulladék nem kerül elszállításra!

Kérjük, hogy a műanyag palackokat, flakonokat laposra taposva, míg a karton, újságpapírokat pedig összehajtva rakják a gyűjtőzsákokba, vagy kötegelve a gyűjtőzsák mellé. Soha ne tegyenek a zsákokba zsíros, olajos élelmiszerrel, vegyszerrel szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot, szemetet. A zsákokat a szállítási napon reggel 6 h-ig kérjük, helyezzék ki.

 

Mi kerülhet a szelektív hulladékgyűjtő sárga színű zsákba?

 

- Ásványvizes, üdítős (PET) kilapítva    

- Műanyag, csomagoló fólia, nylon szatyor, tasakok

- Élelmiszer tárolására használt műanyag flakon, kanna kimosott állapotban

- Fémcsomagoló anyagok (üdítős, sörös, konzervdobozok)

- Újságok, folyóiratok, hullámpapír, kartonpapír, könyvek, füzetek, papírtartalmú italos doboz

 

Fontos! A gyűjtőzsákba egyéb akár műanyagból, akár fémből készült tárgyakat (pl.: virágcserép, törött edények, játékok, írószerek, bútorok) ruhanemű, elektronikai tárgyak, hungarocell és háztartási szemét nem kerülhet

                                 

Mikor és hogyan szállítják el?

 

A szelektíven gyűjtött hulladékot havonta harmadik pénteki napokon szállítjuk el (kivéve április hóban), az alábbi napokon:

 

                                     

Kérjük, a szelektíven gyűjtött hulladékot kizárólag a megjelölt szállítási napon helyezzék ki.

A Gyűjtőjáraton dolgozó kollégáink minden alkalommal annyi üres szelektív hulladékgyűjtő zsákot helyeznek el ingyenesen, amennyi szelektív hulladékkal teli zsákot Ön kihelyezett, de maximum 5 darab zsákot tudunk biztosítani. Ha valamiért Önnek többre van szüksége, kérjük, hogy igényét szíveskedjen ügyfélszolgálatunkon jelezni.

 

A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag lakossági ügyfeleink részére díjtalan!