ZALALÖVŐ.HU

VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2019.02.17., vasárnap - Bernadett

Téli időjárással kapcsolatos felhívás

H I R D E T M É N Y !

 

A rendkívüli téli időjárásra való tekintettel felhívjuk Zalalövő lakosságának figyelmét arra, hogy a házak előtti járda szakaszok, közlekedési területek zavartalan használhatósága érdekében a szükséges munkákat végezzék el, így a hó eltakarítását és a folyamatos síkosság elleni mentesítést.

Hasonlóan felelős magatartást várunk el az utcák szélén parkírozó, indokolatlanul ott tartózkodó gépjárművekkel kapcsolatban is.

Minden gépkocsi tulajdonost figyelmeztetünk arra, hogy amennyiben járművével az út, utca padkáján parkol, vagy hosszabb ideig ott tartózkodik, akkor lehetetlenné teszi az igényes és hatékony gépi hótolást, így a vállalkozó akarata ellenére sem tudja elvégezni a szükséges munkálatokat.

Így az út szélén hagyott kocsik részben akadályozzák a zavartalan közlekedés érdekében elvégzendő munkát, ugyanakkor pedig a gépjárművek épsége is veszélybe kerülhet.

Mindenkit megkérünk tehát arra, hogy a fenti indokok miatt csak a legszükségesebb ideig és esetben hagyja autóját az út, utca szélén.

Különösen rossz a tapasztalatunk a József Attila, Jókai utca, Deák utca, Széchenyi utca vége vonatkozásában, de általánosságban minden települési helyszínen problémák adódnak a jellemzett parkolási szokások következtében.

Közösségi érdekünk a biztonságos közlekedés megteremtése és fenntartása, ezért a felelős magatartást mindenkitől elvárjuk!

 

Zalalövő, 2018. február 8.

                                                                                                         Pintér Antal

                                                                                                       polgármester