Önkormányzati Hivatali Portál

ZALALÖVŐ.HU

VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2020.01.26., vasárnap - Vanda,Paula

Zalalövő főtér felújítás

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) pályázatán 19.722.304 forintos európai uniós támogatást nyert Zalalövő Város Önkormányzata a főtér felújítására.
A kivitelezési munkák 2009 március 20-án indultak és 2009. november 17-én fejeződtek be. Jelenleg az elkészült közpark használatbavételi engedélyezési eljárása és az elkészült parkolók és járdaszakaszok forgalomba helyezési eljárása zajlik.

uj_magyarorszag.jpg

Zalalövő Város Önkormányzata évek óta tervezi a városközpont rehabilitációs munkáinak megvalósítását. A rehabilitációs munkák első lépéseként a főtér felújítás munkálatai az NYDOP 3.1.1/D-2008-0007 támogatott program keretében valósultak meg. A fejlesztés célja a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése, mind a gyalogosok mind a gépkocsival közlekedők részére, valamint egy esztétikus közpark létrehozása a város lakossága és a városba utazó, megpihenő turisták számára.

A város központja a projekt megvalósítása előtt

Nézze meg galériánkat!

Az összesen 21.914.304 értékű, 90%-ban államilag támogatott projekt kivitelezési munkáit – a közbeszerzési eljárást követően - a Naste-Bau Építőipari Kft végezte.

A projekt keretében felújításra kerül a 457 helyrajzi szám alatti közpark, amelyben igényes, reprezentatív felületeket biztosító, geometrikus vonalvezetésű díszburkolat készült.

Az egységes összkép elérése érdekében minden utcabútort egy gyártó cég, azonos típuscsaládjából választottuk. A téren felállított ivókút is ennek a típuscsaládnak a tagja. Elhelyezésre kerültek, hulladékgyűjtők, pollerek, kerékpártárolók és pihenés célját szolgáló padok. A járdaépítése és a tereprendezés után rengeteg növény került telepítésre. (fák, fenyők, cserjék, talajtakarók, évelők és egynyári virágok)

Felújításra került az Önkormányzat előtti (Rákóczi utcai) járdaszakasz, valamint a szolgáltató ház előtti - Kossuth utcai – járdaszakasz.

A polgármesteri hivatal előtti térburkolatú járdaszakaszt, és a szolgáltatóház előtti járdaszakaszt úgy alakítottuk ki, hogy a hivatal bejárata valamint a szolgáltatóházban lévő földszinti üzletek akadálymentesen megközelíthetők legyenek.

Kialakítottunk a Rákóczi Ferenc utcában 4 db személygépkocsi részére térburkolatú parkolót, valamint a Kölcsey Ferenc utcában 6 db személygépkocsi részére térburkolatú parkolót, járdával. A Kölcsey utcai parkolóhelyek közül egy darab mozgáskorlátozottak részére van fenntartva.

A fejlesztés eredménye egy látványos, több funkcióval rendelkező, akadálymentesített városközpont.

A város központja a projekt zárása után

Nézze meg galériánkat!

Kedvezményezett neve és elérhetősége

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

  • Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
  • Postacím: 9400 Sopron, Csatkai Endre u. 6
  • Telefon: 06 99 512 910
  • Fax: 06 99 512 919
  • www.nfu.hu

Támogató szervezet:

  • Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  • Postacím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
  • Infovonal: 06 40 638 638
  • nfu@nfu.gov.hu
  • www.nfu.hu

nfu.gif  Zalalövő főtér felújítás