Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Amit a védőoltásokról tudni kell!

Tisztelt zalalövői Lakosok!

Az alábbiakban segítséget kívánok nyújtani, hogy kellő információval rendelkezzenek a védőoltásokról.

Közösségünk tagjainak felelős magatartásán múlik, hogy miként tudjuk átvészelni a pandémiás időszakot. Köszönöm mindenkinek az együttműködését, türelmét, segítségét. A szabályok betartásával valamennyien hozzájárulnak a sikeres védekezéshez! A szabályok betartása nemcsak önmagunk védelme érdekében szükséges, hanem embertársaink miatt is, melyet kellő felelősségtudattal kell átérezni, belátni. 

Senkinek sem érdeke a korlátozások fenntartása, melyek a gazdaságot, vállalkozásokat, következményeiket tekintve valamennyiünket veszélyeztetik, de mindeddig, a vakcinák megjelenéséig nem volt más eszköz a járvány fékentartásában. Most már van!

Ha körbenézünk Európában, láthatjuk, hogy országunk felelős vezetői jól kezelték a járványt az elmúlt egy évben. A Kormány érdeke is az, hogy az emberélet megóvása mellett a gazdaság szereplőit megmentse, támogassa e nehéz időszakban. Jó lett volna, ha valamennyi politikai erő a védekezés mellé áll, konstruktív együttműködést vállal és nem politikai haszonszerzésre használja ki ezt az időszakot, de ehhez hiányzik szükséges politikai kultúra. Tapasztalhatjuk, hogy a hatalom megszerzése érdekében semmi sem számít, de aki nyitott szemmel jár, észreveheti az ellentmondásokat, különbséget tud tenni a való és az álságos között. 

A járvány megállításának, a korlátozások feloldásának feltétele, hogy megfelelő számú átoltottságot érjünk el. Ezért kérem a lakosságot, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon védőoltásra, amelyek megfelelő biztonságot adnak a koronavírussal szemben.

Az oltásra jelentkezni a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon lehetséges.

A beoltottak száma a mai napon (2021.02.06.): 264.530 fő

Kérem informálódjanak az alábbi linken az oltásokkal kapcsolatban.

A védőoltással kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk az alábbi linken érhetők el:

https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok

Kérem városunk 18 évfeletti lakóit, minél előbb regisztráljanak a védőoltásra!

Az oltás önkéntes és ingyenes!

Vigyázzunk egymásra, családunkra, önmagunkra!

Gyarmati Antal
polgármester

Miért jó az oltás?

Mit kell tudni a regisztrált legidősebbek oltásáról?

Lakossági tájékoztató Covid-19 elleni vakcinákról

Védőoltás kisokosPDF dokumentum  ?Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz - Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra!