Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2023.09.22., péntek - Móric

Befejeződött a hegyi út felújítása

Az Agrárminisztérium 2019. évi pályázati felhívásához a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására ZÁRTKERTI PROGRAM (ZP-1-2019) nyújtott be támogatási kérelmet az önkormányzat 2019. augusztusában.

A fejlesztés célja a csütörtök-hegyi zárkerti ingatlanok megközelíthetőségét elősegítő út fejlesztése.

A zártkerti övezetben kis területű sokparcellás elsősorban hagyományos szőlő és gyümölcstermesztést saját fogyasztásra végző zártkerti ingatlanok találhatók.

1200 m hosszban történt az út felújítása. Olyan műszaki megoldást próbáltunk választani a rendelkezésre álló 9 millió forintos forrásból, aminek segítségével elkerülhetők lesznek a korábbi pacsa-hegyi útfelújítások okozta kellemetlenségek, és mindenki megelégedésére használja és óvja a jövőben. Sajnos a források – mivel a korábbi zártkerti felújításhoz hasonlóak voltak -, nem tették lehetővé a teljes hegyi úthálózat felújítását.

A Nagyfernekág felől bevezető út első 385 m-es szakasza az aljzatkiegyenlítést követően emulziós bazalt fedést kapott, a fennmaradó útszakasz pedig kétrétegű bazalt fedést kapott 2,5 m szélességben, illetve fél-fél méter mészkőzúzalékból épített padka készült.

A hegyi út felújítását a Győrfi-Trans Kft vállalta el, melyet az Aszfalt-Group Kft  szakemberei, Tüske Attila vezetésével, szakszerű technológiával oldottak meg.

Köszönjük szépen a kivitelezők remek munkáját!

A projekt keretében vadkerítés körbevett őshonos gyümölcsös kialakítása is megtörténik saját erőből.

Az őshonos ültetvény telepítése 1661 m2 területen az országos hírű Kovács Gyula erdész pórszombati kertészetéből származó 35 tő oltványával valósul meg. A telepítés saját beruházásban történik közfoglalkoztatottak bevonásával.

Kérem a feljított úton közlekedőket a sebességkorlátozás betartására, hogy minél tovább jó minőségű úton közlekedhessünk!

Köszönöm az együttműködést! Balesetmentes közlekedést mindenkinek!

                                              Gyarmati Antal
polgármester