Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.02.26., hétfő - Géza, Vanda

Tájékoztatás hóeltakarításról, síkosságmentesítésről, parkolásról

H I R D E T M É N Y

 

A rendkívüli téli időjárásra való tekintettel felhívjuk Zalalövő lakosságának figyelmét arra, hogy a házak előtti járda szakaszok, közlekedési területek zavartalan használhatósága érdekében a szükséges munkákat végezzék el, így a hó eltakarítását és a folyamatos síkosság elleni mentesítést.

Hasonlóan felelős magatartást várunk el az utcák szélén parkírozó, indokolatlanul ott tartózkodó gépjárművekkel kapcsolatban is.

Minden gépkocsi tulajdonost figyelmeztetünk arra, hogy amennyiben járművével az út, utca padkáján parkol, vagy hosszabb ideig ott tartózkodik, akkor lehetetlenné teszi az igényes és hatékony gépi hótolást, így a vállalkozó akarata ellenére sem tudja elvégezni a szükséges munkálatokat.

Így az út szélén hagyott kocsik részben akadályozzák a zavartalan közlekedés érdekében elvégzendő munkát, ugyanakkor pedig a gépjárművek épsége is veszélybe kerülhet.

Mindenkit megkérünk tehát arra, hogy a fenti indokok miatt csak a legszükségesebb ideig és esetben hagyja autóját az út, utca szélén.

Az ingatlan előtti járda tisztántartása az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

Intézmények, kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek és más elárusítóhelyek előtti járdaszakaszt a tényleges használónak kell tisztántartani. Ez a kötelezettség kiterjed a hóeltakarítással, a síkosság megszüntetésével kapcsolatos feladatokra is.

 

Közösségi érdekünk a biztonságos közlekedés megteremtése és fenntartása, ezért a felelős magatartást mindenkitől elvárjuk!

 

Zalalövő, 2023. december 6.

 

                                                         Tisztelettel:

                                                                                                  Gyarmati Antal sk.

                                                                                                       polgármester