Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.05.26., vasárnap - Fülöp, Evelin

Közlemény - az atlatszo.hu oldalon megjelent cikkhez!

Tisztelt Zalalövői Lakosok!

Az atlatszo.hu oldalon megjelent cikkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom! A cikk itt olvasható!

A témával kapcsolatban korábban már közöltem tényeket:

1. hozzászólás itt olvasható

2. hozzászólás itt olvasható

Önkormányzatunk – mind ahogy a korábbi testületek is - elkötelezett a turizmus fejlesztése iránt. A turizmus Zalalövő egyik kitörési pontjának tekinthető. A mindenkori önkormányzat olyan fejlesztéseket fog támogatni, amelyek tekintettel vannak a környezetre, tájba illőek, összhangban vannak a város lakossága által is véleményeztetett Rendezési Tervével, megalapozottak testület által elfogadott tervdokumentációval és igazoltak beruházási tőkével. Több befektető részéről is történt érdeklődés az elmúlt években, de olyan befektető, aki az előbbieket bemutatta volna, olyan még nincs. Ezért az önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a tóparton turisztikai célra hasznosítható ingatlanok vonatkozásában, semmilyen kötelezettséget nem vállalt! Egy könnyű szerkezetű ideiglenes mintaház felállításához járult hozzá, mely meghatározott ideig maradhat fenn.

A tábor melletti terület a rendezési terv szerint hasznosításra váró üdülőterület, nem erdő, ezért történt a megtisztítása.

Az önkormányzat konkrét fejleményekről ezután is tájékoztatni fogja a lakosságot, jelen pillanatban viszont nem tartunk itt, sem terveket nem kaptunk, amit nyilván szívesen megosztanék a közvéleménnyel, sem szerződéskötések, megállapodások nem történtek amiről be tudnék számolni!

A megnövekedett befektetői érdeklődés köszönhető ez elmúlt években a Borostyán-tó strand környezetében a strandüzemeltető és az önkormányzat által korábban nem tapasztalható beruházásokkal, mely hozzájárult a környezet és a szolgáltatások fejlesztéséhez!

Kampányidőszak van, így nyilvánvaló, hogy vannak érdekkörök, melyek próbálják a lakosság szemében a jelenlegi önkormányzatot rossz színben feltüntetni. Önkormányzatunk azonban mindig is a város érdekei alapján hoz felelős döntéseket! Így volt eddig is, így lesz ezután is!

Gyarmati Antal
polgármester