Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.02.26., hétfő - Géza, Vanda

Közterületen felügyelet nélkül kóborló állatok elszállítása

 

Tisztelt Lakosság!

 

Zalalövő Város Önkormányzata a jogszabályi előírásoknak eleget téve szerződést kötött a közterületen felügyelet nélkül kóborló állatok elszállítására, tartására.

Amennyiben a város közigazgatási területén problémás, kóborló eb vagy egyéb hobbi vagy haszonállat található, úgy Ferenczi Endre megbízott személy – az állat befogása érdekében – az alábbi ügyeleti telefonszámon értesíthető:

Ferenczi Endre:  +36/70/362-2655

Abban az esetben, ha a közterületen talált állat tulajdonosa mikrochip vagy más információk alapján beazonosítható, úgy a tulajdonos anyagi felelősséggel tartozik, így az elszállítás és az esetleges tartás költségét köteles megtéríteni, továbbá állatvédelmi bírság kiszabására is sor kerül!

Amennyiben az elszállított állat tulajdonosa nem ismert, illetve a tulajdonos a befogott állatért nem jelentkezik, úgy a megbízott szolgáltató – a zárlat letelte után – szabadon rendelkezik az állattal.

Ismételten nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét a felelős állattartásra!

Kérjük, mind a lakosság, mind az állatok védelme érdekében, gondoskodjanak a kedvtelésből tartott állatok szökésének és a közterületen való tartózkodásának megakadályozásáról!

 

Zalalövő, 2023. július 7.

 

                                                                               Gyarmati Antal

                                                                                 polgármester