Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.02.26., hétfő - Géza, Vanda

Önkormányzati hírek - 2023.11

Novemberben két önkormányzat által megvalósított projekt zárására is sor került Zalalövőn.

A TOP_PLUSZ Belterületi közutak fejlesztése c. felhívásra eredményesen pályázott Zalalövő Város Önkormányzata és 42 millió Ft támogatást nyert. A projektelőkészítő feladatok elvégzését követően idén júliusban kezdődtek a kivitelezési munkálatok a Rákóczi utca alsó szakaszán.

A beruházás eredményeként felújításra került 162 fm útszakasz. A projekt a településkép javításához hozzájárult, a város központjának biztonságos közlekedési feltételeinek javulását eredményezte, az általános iskola, az önkormányzat és a művelődési központ megközelítése könnyebbé vált a közösségi rendezvények színtereként is szolgáló útszakasz felújítása.

A kivitelező cégek a Modern-Ép Kft. és a Telekes Kft. kiváló minőségű munkáját dicséri az útszakasz.

Emellett az önkormányzat saját erőből felújította a művelődési ház előtti bejáratot, az úttest melletti járdát és a város központjában lévő áruház előtti járdaszakaszt is.

Eredményesen pályázott az önkormányzat 2021-ben a TOP-2.1.3-16 TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK kiírásra is, ahol 194 millió Ft támogatásban részesült a Belterületi csapadékvízelvezetés Zalalövőn című projekt.

Zalalövő város önkormányzatának egyik kiemelt célja a település csapadékvíz-elvezető rendszerének megújítása. A projekt keretében Zalalövő városában a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése/felújítása valósult meg a település központi tengelyében 5 beavatkozási ponton 2585 méter hosszúságban.

•          A Mindszenti utcai részen a jobb oldali árok mederburkoló elemeket kapott, míg az utca baloldalán járható folyóka segíti a lefolyóvíz elvezetését.

•          A Tőzike utcai részen betonvápa készült, valamint az árok kap mederburkoló elemeket.

•          A Dózsa György-Petőfi utcákban indokolt volt a zárt csapadékvíz elvezető rendszer felújítása.

•          Az általános iskola környékén az 1092 hrsz árok rendezése volt a feladat, mely az óvoda és az egyik élelmiszerbolt mellet vezet le a Zala folyóig.

•          A Háshágyi utcában a jobb oldali árok burkolati elemekkel való ellátásával lehetett javítani az árok befogadó képességén. Érintett volt a Kossuth utca egy szakasza is.

Csapadékvíz elvezető hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat, járda, kapubejáró, parkoló felület a beruházás előttivel azonos típusú burkolattal történő helyreállítása, átereszek átépítése, bővítése is megtörtént.

Szemléletformáló programsorozat került megrendezésre: általános iskolások számara kiírt rajzpályázat formájában, illetve elkészült egy szemléletformáló brossúra is.

A 2022 év decemberében kezdődött kivitelezésben két e téren nagy tapasztalatokkal rendelkező cég vett részt: a Leko Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. Köszönöm szépen az együttműködést és a színvonalas munkájukat.

Köszönet Vigh László képviselő úr és a Zala Vármegyei Önkormányzat támogatásáért mindkét projekt esetében.

Valamint köszönöm a projekt megvalósításában közreműködő valamennyi személynek, projektmenedzsernek, műszaki ellenőrnek, tervezőnek és a hivatalunk dolgozóinak munkáját, amit a projekt sikeres lebonyolítása érdekében végeztek.

Gyarmati Antal

polgármester

Tüske Zsolt tervező, Vigh László, Gyarmati Antal, Pácsonyi Imre, Vadász Péter Pál, Rohonczy Balázs kivitelezők, Tóth Norbert műszaki ellenőr

Gyarmati Antal polgármester (balról), Vigh László országgyűlési képviselő, Pácsonyí Imre Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Misi Dániel, Rigó Márton a Modern-Ép kft képviselői, Tóth Norbert tervező-műszaki ellenőr az átadáson.