Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Önkormányzati hírek - Zalalövő 2023.08.

Tisztelt Zalalövői Lakosok!

Zalalövő Város Önkormányzatának a július-augusztusi időszakban történt döntéseiről, az önkormányzat munkájáról, a rendkívüli üléseken hozott legfontosabb döntéseiről kívánom tájékoztatni Zalalövő város lakosságát.

A „Belterületi közút fejlesztése Zalalövőn” című-(Rákóczi utca felújítása) TOP_PLUSZ-1.2.3-21-ZA1-2022-00003 azonosítószámú pályázathoz kapcsolódó kivitelezési munkák elvégzésére beérkezett árajánlatokat elbírálta a testület. A kivitelezés szeptember elején befejeződött. A testület az iskola és a hivatal épülete előtti, illetve a „Divat Áruház” előtti terület térkövezésére is kért ajánlatokat, és úgy döntött, hogy elvégezteti a munkálatokat szeptember közepéig.

Döntött a testület az irsapusztai közösségi házban lévő nagy méretű cserépkályha átrakásáról, felújításáról, mely szükségessé vált az elhasználódás miatt. Az újraépítés mellett a rostélyok, ajtók, samott téglák cseréjére is sor kerül.

A testület szerződést kötött a gencsapáti székhelyű STAR-Laguna Bt.-vel a közigazgatási területén talált problémás, kóbor állatok elszállítására a törvényileg előírt karantén idejére történő biztonságos elhelyezésével, ellátásával. A városban egyre több esetben okoznak gondot a gazdátlanul kóborló ebek, melyek veszélyeztetik a közlekedőket. E probléma megoldására, illetve a jogszabályi előírás teljesítése érdekében történt a szerződés a fenti céggel.

2023. július 1-jétől fokozottan vigyázni kell az ebtulajdonosoknak, hogy az állatok ne legyenek szabadon a közterületen, mivel jelzést követően begyűjtik és elszállítják. Abban az esetben, ha kóbor állatról van szó és annak tulajdonosát mikrochip vagy más információk alapján sikerül beazonosítani, akkor az önkormányzati hivatal jogosult a tulajdonossal szembeni eljárás lefolytatására, melynek a keletkezett költségek megtérítése mellett még pénzbírság is a következménye. A zárlat leteltével, amennyiben a tulajdonos nem jelentkezik az állatáért, a szolgáltató szabadon rendelkezhet az állattal.

Az önkormányzat támogatásával és előfinanszírozásával felújításra került a budafai közösségi épület tetőszerkezete, a csapadékvíz elvezető rendszer. Kialakításra került egy előtető, valamint a régi nedves vakolat eltávolítására is sor került. A beruházásra 6 millió forintot támogatást kapott a Göcsej-Zalamente Leader Egyesület által kiírt pályázaton a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, melyhez az önkormányzat mintegy 2 millió forint saját erőt biztosított. Köszönjük a felújításban részt vevő önkéntes segítők munkáját.

Folyamatban van a zalapatakai ravatalozó felújítása, mely munkálatokat 2023 október 31-ig kívánunk befejezni.

A testület döntött az idei lomtalanítás megrendeléséről, melynek októberi időpontjáról a lakosságot külön tájékoztatni fogja.

Szeptember hónapban az önkormányzat három projektjének kivitelezési munkálatai is befejeződnek: a művelődési központ energetikai felújítása, a fent említett Rákóczi utca aszfaltozása és a belterületi csapadékvízelvezető rendszer felújítása.

Következő projektünk a 2. sz. háziorvosi rendelő, a gyermekorvosi és védőnői rendelő belső felújítása lesz, melynek munkálatai a beszerzésre kiírt ajánlatok elbírálását követően kezdődhetnek.

Sikeres pályázat révén, 1 millió forint támogatással lehetővé vált, hogy zalalövői delegáció utazzon Kibéd testvértelepülésre, hogy együtt ünnepeljük a község 20 éves önállóságát. A látogatásra augusztus 25-27-én került sor.

                                                                                                             Gyarmati Antal
                                                                                                               polgármester