Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2023.09.22., péntek - Móric

Óvodai beíratás

Zalalövői Napköziotthonos Óvoda Felhívása

óvodai beíratásra

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. A rendelkezés célja, hogy gyermekeink érdekében a megfelelő életkorban kezdődhessen el közösségbe integrálásuk és felkészítésük a majdani iskolakezdésre.

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában a következő egyedi eljárási szabályokat határozta meg:

 

 1. A kötelező felvételt biztosító óvoda – szükség szerint a többi kötelező felvételt biztosító óvodával, valamint a fenntartójával egyeztetett módon – 2020. április 21. –ig hivatalból felveszi azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette.
  Ha a szülő olyan óvodába akarja beíratni gyermekét, amely a kötelező óvodai felvételt biztosítja akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.
  Először nézzék meg a
  https://kir.hu/korzet honlapon, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda.
 2. Amennyiben a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné beíratni gyermekét, szándéknyilatkozatot kell benyújtania a választott óvoda vezetőjéhez
  2020. április 17.-ig. Ez telefonon és e-mailben is megtehető.
 3. Abban az esetben, ha kötelező felvételt biztosító óvoda további felvételi kérelmeket is tud teljesíteni, a hozzá beérkezett szülői szándéknyilatkozatok alapján beiratkozási beosztást készít és erről a szülőket értesíti, és 2020. április 30-ig döntést hoz.
 4. A felvétellel kapcsolatos tudnivalókról az Oktatási Hivatal minden érintett szülőnek értesítést küld postai úton lakcímükre, várhatóan 2020. április 6- 10. között.

 

A Zalalövői Napköziotthonos Óvoda feladatellátási körzetéhez tartozó települések:
Zalalövő, Csöde, Felsőjánosfa, Hegyhátszentjakab, Őrimagyarósd, Szaknyér, Zalaháshágy.

 

Javaslom, hogy telefonon vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot Kovács Imréné óvodavezetővel és tájékoztassák, hogy a körzetes óvodába kívánják-e beíratni gyermeküket.

Az óvoda elérhetőségei: 06 30/298-1872, ovoda@zelkanet.hu

 

 

 

                                                                                                     Gyarmati Antal
                                                                                                       polgármester