Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz

Rendkívüli közlemény - 2020. március 15.

Tájékoztató a veszélyhelyzet kihirdetését követő főbb intézkedésekről

Rendkívüli közlemény

Tájékoztató a veszélyhelyzet kihirdetését követő főbb intézkedésekről

Az óvodát, iskolát érintő intézkedések:

 • 2020. március 16. napjától a Zalalövői Napköziotthonos Óvodában és a Hegyhátszentjakabi Tagintézményében is rendkívüli szünetet rendelek el a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. § alapján.
  • Az óvodában lehetőséget kell biztosítani kiscsoportos felügyelet formájában azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni.
  • óvodáskorú gyermekek felügyeletét kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolt megoldani.
 • A kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.
  • 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.
  • Fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak, és részt vegyenek a digitális oktatásban.
  • A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket!
  • A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ, szakképző intézmény esetében a területileg illetékes szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Egészségügyi intézkedések:

 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak a sürgősségi ellátás nyújtható.
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet szerinti igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.

Közétkeztetést érintő intézkedések:

 • Az önkormányzat tulajdonában levő Borosánvölgy kft. által üzemeltetett konyha továbbra is működik, ellátja szokásos feladatát. A kiscsoportos felügyeletet igénybe vevők a szokásos módon, helyben fognak étkezni. Azok a gyermekek pedig, akik ezután is igényt tartanak az ebédre, elvitelre kapják meg. Az igények felmérése hétfőtől kezdődik az intézményekben, a későbbi gyakorlatról részletes tájékoztatást fognak kapni a szülők.

A Közös Önkormányzati Hivatalt érintő intézkedések:

 • A Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás a megszokott rendszerint folyik, de kérjük az ügyfeleket, hogy lehetőleg telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket. Amennyiben a személyes jelenlét szükségessége kérdéses, kérjük, hogy telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

 

            Zalalövő, 2020.március 15.                                                    Gyarmati Antal

                                                                                                              polgármester