Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.06.15., szombat - Jolán, Vid

Adventi várakozás

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” Márai Sándor szavai ezek, és semmikor nem aktuálisabbak, mint adventkor, a várakozás ünnepi időszakában. Persze tudni véljük, mit várunk ilyenkor: a nagy ünnepet, a karácsonyt, az együttlétet, az ajándékozást, de ha eljön, mégis sokszor egy kicsit csalódottak leszünk. Mintha az előző években jobb lett volna, mintha gyerekkorunkban más és szebb lett volna. 

De nem így van! Ha szívünkben is készülünk az ünnepre, ha hagyjuk, hogy már adventben magával ragadjon a hangulat, ha figyelünk egymásra, higgyék el, az ünnep egyes pillanatai pontosan olyan szépek lesznek, mint a régi karácsonyok emlékei. De ehhez meg kell érteni, hogy ezért nem lehet keservesen megküzdeni, nem lehet önmagában a külsőségekkel felidézni, hanem át kell engedni magunkat a várakozás sejtelmes varázsának!

Pontosan ennek a jelképe a meggyújtandó gyertya is. Lángjának magával ragadó lobogása már egy fuvallattól kihunyhat, de ha őrizzük, ha figyelünk rá, világít nekünk a sötétben, és mutatja az utat egy gyönyörű ünnep felé.

Örömteli várakozást kívánok!

Gyarmati Antal
polgármester