Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2023.09.22., péntek - Móric

Advent, a várakozás időszaka

Az advent a várakozás időszaka. Ebből leginkább a csendes elmélyülést, a lelkünkkel való foglalkozást érzékeljük, ami persze különösen nehéz a karácsony előtti időszakban, és ahogy közeledik az ünnep, egyre nehezebb és nehezebb lesz. Mégis azt javaslom mindenkinek, hogy próbálja meg a lelkét az ünnepre, a pihenésre, a békés családi együttlétre hangolni, hiszen ez az értelme a karácsonynak, az adventi várakozásnak.

A ma meggyújtott gyertya a hitet jelképezi, a katolikus hagyományban ez a vasárnap az hité, ahogy a második a reményt, a harmadik az örömöt és a negyedik a szeretetet. Érdemes minden adventi vasárnapon akár ezek mentén elmélkedni, de a lényeg szerintem az, hogy ezekben a hetekben egy kicsit eltávolodjunk a mindennapok szürke valóságától, és megpróbáljuk megtalálni a belső békénket.

Én különösen szeretem a település adventi rendezvényeit, mert ez annak a jelképe, hogy az adventi várakozásban is egységet alkotunk, hogy az elmélyüléshez egymástól nem kell eltávolodnunk, és ahogy a hétköznapokban, úgy az ünnepben is megtaláljuk a közösséget.

Kívánok mindannyiuknak további tartalmas várakozást, boldog karácsonyvárást!

 

Gyarmati Antal
polgármester

Elkészült a város Karácsonyfája, melyért köszönet a fenyőfát felajánló Hideg Zoltánnénak és családjának!