Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Civil Majális 2022

Szerencsére eső nélkül ünnepelhették a május elsejei rendezvényt Zalalövőn, melynek nagy hagyománya volt a régmúltban és helyszínként a Parkerdő szolgált.

A program némi szünet után 2003-ban szerveződött újra a Borostyán-tónál, s idén ettől a hagyománytól is eltérve az Ifjúsági és Szabadidő Parkba költözött át a rendezvény, ahol civil szervezetek, szám szerint 11 csapat főzte ízletes ételeit, amit természetesen meg is lehetett kóstolni. Palacsinta, pörköltfélék, egyéb egytálételek készültek a közönség nagy örömére.

Sporttal kapcsolatos lehetőségek is várták az érdeklődőket, ki lehetett próbálni az íjászkodást, teqball-t, valamint a kötélhúzásnak is nekigyűrkőzhettek a kis csapatok.

A Park melletti pályán a Zalalövői Autó- és Motorsport Egyesület tagjai tartottak bemutatót, de a járgányokat ki is lehetett próbálni.

A majális egyben egy közösségi projekt záró rendezvénye volt, ismertette Gyarmati Antal, Zalalövő Város polgármestere, valamint a Borosán-völgy Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vertetics László. Elmondása szerint a Göcsej-Zalamente Leader Egyesület által kiírt pályázaton támogatásban részesült a Kft. A közel tízmilliós költségvetésből, melyhez tizenöt százalékkal járult hozzá az Önkormányzat, két db 8x20m-es rendezvénysátrat, egy 8x6 m-es színpadot, egy teqball asztalt, 27 sörpad garnitúrát, fűkaszát, fűnyírót és lomb takarítót vásároltak.

Majális nincs zene és tánc nélkül, a színpadon egymást váltották a produkciók. Többek között helyi fellépők, közösségek adtak műsort Írsáról, Budafáról, közreműködött az Örömtánc csoport, a zalacsébi tagokkal kiegészülve, az Ezüstlile, és Salla Néptánccsoportok, a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola zalalövői néptánc tagozata, Ferenczi László vers, a Rocky csoport, valamint a lentiből érkező Kelta Álom ír step csoport és Tuboly Viktória énekes produkciói színesítették a programot. A késő délutánban, estében két koncertet láthatott még a közönség, így a Takács Család Zenekar és az „Elment a nap” című Balázs Ferenc emlékkoncert zárta a színes programot.