Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Jubileumot ünnepelt a Zalalövői Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde

 

 

Jubileumot ünnepelt az óvoda

A Zalalövői Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde augusztus 27-én ünnepelte fennállásának 50 éves jubileumát.

Izgatottan vártuk ezt a napot, hogy találkozzunk a régen látott kollégákkal és visszatekintsünk a mögöttünk hagyott időszakra, hiszen intézményünknek büszkén vállalható múltja, jelene van. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a szabadtérre tervezett ünnepséget végül óvodánk tornatermében valósítottuk meg. Meghívott vendégeinket a szépen feldíszített óvoda fogadta, melynek falára a csoportok szimbólumait készítették el az ügyes kezű óvónénik.

Születésnapi rendezvényünkön a jelenlegi dolgozók, gyermekek, szülők mellett velünk ünnepeltek a nyugdíjas kollégák, a korábbi munkatársak, a fenntartó társulás polgármesterei, képviselői, valamint a társintézmények vezetői is. Nagy örömünkre intézményünk első óvodavezetője Kánya Rezsőné Mária néni, valamint a korábbi intézményvezetők is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Óvodánk 1971-ben nyitotta meg kapuit 2 csoporttal. Az akkori óvodások, akik itt nevelkedtek ma már komoly felnőttek, és szülőként, olykor nagyszülőként térnek vissza gyermekeikkel, unokáikkal óvodánkba. Az eltelt 50 évben intézményünk kívül-belül átalakult, számos fejlesztés valósult meg.

A kulturális program Zalalövő himnuszával kezdődött, melyet Radics Petra közvetített a jelenlevőknek, majd Horváth Fanni nagycsoportos óvodás verse következett, ezután Radics Petra és Végh Nina Zalai népdalokat énekelt, végül a nagycsoportos gyermekek a Csillagszemű juhász című mesejátékkal kedveskedtek a vendégeknek. Az ünnepség végén a gyermekek elfogyasztották a Szülői Munkaközösség által a jubileumra felajánlott születésnapi tortát. A délután további részében a kedves vendégeket fotókiállítással hívtuk időutazásra, melyen múlt-jelen emlékei elevenedtek meg.

Az ünnepnap kötetlen beszélgetéssel zárult, valamint a dolgozók által sütött finomságokat fogyaszthattak vendégeink.

Köszönöm intézményünk valamennyi dolgozójának, és mindenkinek, aki segítséget nyújtott jubileumi ünnepségünk sikeres megvalósításában!

 

Kovács Imréné
intézményvezető