Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.02.26., hétfő - Géza, Vanda

Közösen megvalósítjuk: Nemzeti Összetartozás Parkja

Tisztelt Zalalövőiek! Tisztelt Zalalövőről Elszármazottak!

Közeleg 2020. június 4-e, Magyarország legszomorúbb eseményének, a trianoni békeszerződés - melynek következtében elvesztettük országunk területének és lakosságának mintegy kétharmadát - 100. évfordulója. Településünkön a vasút melletti parkban található a II. világháború áldozatainak emlékműve, az 56-os forradalom áldozatainak kopjafája és a Nemzeti Összetartozás Kopjafája. A park egy része felújításra került, de nagyobb része felújításra vár.
Célunk a park szépítése,hogy 2020 június 4-én, a nap folyamán mindenki méltó körülmények között gyújthassa meg az emlékezés gyertyáját.
Önkormányzatunk anyagi forrásai szűkösek, ezért kérjük a lakosság, vállalkozások támogatását a megvalósításhoz!

A civil kezdeményezéshez már támogatók is jelentkeztek: Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület anyagi támogatást nyújt, Kövesi Vilmos a térkövezési munkálatokat ajánlotta fel, a Galambos-Bau Kft. a szegélyköveket vásárolta meg, önkormányzatunk térkővel, sóderrel járul hozzá a megvalósításhoz.

Még az alábbiakra van szükség: további térkő, szárazbeton, agyagoskavics, humusz és a padok. A munkálatok már elkezdődtek!
Ehhez kérjük az Önök anyagi illetve természetbeni támogatását, melyet előre is megköszönök!
Számlaszámunk: Zalalövő Város Önkormányzata 11749008-15432405, közlemény: összetartozás

Tervünk között szerepel a park elnevezése, melyre eddig hivatalosan nem került sor. A park a Nemzeti Összetartozás Parkja nevet fogja viselni, ahol a jövőben méltón emlékezhetünk településeink hőseire, nevezetes évfordulóinkra!
Amennyiben elkészül, szép példája lesz az összefogásnak, mely egyben kifejezi összetartozásunkat is!

Köszönöm támogatásukat!
Együtt Zalalövőért!

Gyarmati Antal
polgármester

A videó 7 éve készült, Kulcsár Gergő zalalövői diák munkája.