Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz

Nőnapi köszöntő!

Kedves Lányok, Asszonyok! Tisztelt Hölgyeim!
 

Március 8. – a nők napja. A tavasz első kedves ünnepe. S bármennyire megkopott már a nőnap eredeti üzenete, a szebbik nemet mindig érdemes ünnepelni.

Ők hozzák életünkbe a tavaszt, a fényességet, ők jelentik számunkra a napsütést, a rügyfakadást. Általuk és értük leszünk jobbak. A tőlük kapott energiával leszünk mi, férfiak is képesek egyre többet és egyre jobban teljesíteni. Általuk leszünk gazdagabbak. Ők jelentik az életet, ők vigyáznak ránk fogantatásunktól kezdve. Oly sok mindent köszönhetünk a nőknek!

Először az édesanyánknak köszönjük, hogy vagyunk. A nőknek lehetünk hálásak az első, meg a következő, és a végső, a sírig tartó szerelemért és a gyermekeinkért. Ebben az elanyagiasodott világban ők azok, akik érzékiségükkel megakadályozzák, hogy elfásuljunk. A nők visznek színt a mindennapok egyhangúságába. Ők teremtik meg az otthon melegét.

Persze a nők is elvárják, s joggal várják el, hogy mi is kedvesek legyünk hozzájuk, hogy gondoskodjunk róluk, hogy becézzük őket, hogy figyelmesek legyünk irántuk. Mert minél jobban szeretjük mi, férfiak a nőket, annál kedvesebbek lesznek hozzánk ők is. Ne feledkezzünk hát meg róluk ezen a szép tavaszi ünnepen.

Márai Sándortól származik az alábbi idézet, amely úgy gondolom, a nők, és asszonyok egyik legszebb éltetése.

„Köszönet a nőknek. Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tízedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert kezed szép volt. És neked, mert okos és jókedvű voltál. És neked, mert türelmes és nagylelkű voltál. És neked, mert betakartad hajaddal arcomat, mikor megbuktam és rejtőzni akartam a világ elől, s neked, mert tested meleget adott testemnek, mikor fáztam az élet magányában. És neked, mert gyermeket szültél nekem. És neked, mert lefogod majd puha ujjakkal a szemem. És neked, mert kenyeret és bort adtál, mikor éhes és szomjas voltam. És neked, mert testedből a gyönyör sugárzott. És neked, mert testednek olyan illata volt, mint a földnek az élet elején. Köszönet a nőknek, köszönet.”

Tisztelt Hölgyeim!

Őszinte szívvel kívánom, hogy az Önök felé fordulás, a szeretet, a figyelem ne csupán ezen a napon adassék meg az Önök számára.

A szeretet nem anyagi lehetőség függvénye, ahogyan a törődés, az odafigyelés sem. Kívánom, hogy minden napjukat aranyozza be valami, amire szívesen gondolnak vissza, amikor este álomra hajtják a fejüket, ami erőt ad a nehezebb, betegesebb napokat is elviselni. Kívánok szerető gyerekeket, vidám unokákat, egészséges napokat, törődést mindannyiuknak!

Zalalövő Város Önkormányzata nevében:

Gyarmati Antal
polgármester