Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.05.26., vasárnap - Fülöp, Evelin

Testvértelepülési találkozó 2023. augusztus 1-6.

Testvértelepülési találkozó 2023. augusztus 1-6.

Idén városunk adott otthont a 2010-től zajló testvértelepülési találkozónak, melyen Farra d'Isonzo és Zalalövő gyermekei vettek részt. A hat gyermek és 2 kísérő a zalalövői gyerekek és családok vendégszeretetét élvezte, napközben pedig a Zalalövői Általános Iskola két pedagógusának – Salamonné Herman Eszter, Teperics Valéria - irányításával vettek részt különböző programokon.

Első nap részt vettek a „Művészet határok nélkül” című, Farra és környékbeli festők kiállításának megnyitóján. Megismerkedtek a település nevezetességeivel, a Zalalövői Tájház Egyesület tagjaival töki pompost sütöttek kemencében, az Ezüstlile néptáncegyüttes tagjai táncra hívták őket.

A Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület íjászkodásra és lengőtekézésre invitálta őket és perecet készített. Zsilinszki András kézművesfoglalkozást tartott számukra.

Egy nap a kirándulásé volt, megtekintették a szigligeti várat, és kellemes órákat töltöttek a Zobori Élményparkban. A Romantik Kávézóban Dervalics Csaba jóvoltából, Czendrei László segítségével tekéztek, azombaton délelőtt pedig Zalaegerszegen voltak.

Minden nap 16 óra után a családok szerveztek emlékezetes programokat a vendégeknek.

Ezúton is megköszönöm valamennyi segítőnek támogatónak, a fogadó családoknak - Fekete József, Grózinger János, Járfás Csaba, Szabó József, Szakály Szabolcs, Zsidó Mirjam és családjaiknak -, hogy méltó módon tudtuk vendégül látni a Pierino Blasig és Morgan Baliviera önkormányzati képviselő urak által szervezett, illetve kísért farra-i gyermekeket.

A visszainduláskor Pierino Blasig barátunk a program folytatását ígérte, jövőre Farrába várják a zalalövői gyermekeket.