Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Tour de Hongrie Zalalövőn! - 2023.05.10. - Képgalériával

Tisztelt Zalalövői Lakosok!

2023. május 10-én délután kétszer is áthalad városunkon a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny szentgotthárdi futama, mely a Petőfi és a Körmendi utcán halad keresztül. Az eseményt az M4 Sport és az Eurosport televízió is közvetíti, mintegy 1 milliárd néző látja szerte a világon.

A versenyt légi és földi kamerák követik nyomon, bepillantást engedve településünkre. Kérem Önöket, hogy szíveskedjenek ingatlanjaik, és az előttük lévő zöldterületek (járda, árok) gondozottságát biztosítani, hogy minél szebb képet tudjanak közvetíteni rólunk a nézők felé. Aznap a Zalaispa Zrt. hulladékszállítást is végez, a délelőtt folyamán karbantartóink az érintett utcákat végigjárják, és kerítésen belülre teszik a kiürített edényzeteket.

A kerékpárosok két kört teljesítenek, első alkalommal várhatóan 13.18 órakor, majd 15.09 órakor haladnak át. Előtte fél órával a rendőrség lezárja a Petőfi és a Körmendi utcákat, ezek összes kereszteződését. Az utolsó kerékpáros elhaladását követően az útzár feloldásra kerül.

A szponzorkaraván várhatóan 13.54 órakor halad át Zalalövőn.

Kérem, hogy ezen a napon a Petőfi és a Körmendi utcákban az út szélén ne hagyják autóikat, járműveiket!

A futam alatt az úttesten tartózkodni tilos, azon kívül helyezkedve lehet megtekinteni a versenyt!

A verseny biztosítását a rendőrség végzi, amint további információkat kapok, közzéteszem!

A Zalalövői Általános Iskola mintegy 110 tanulója élő aktivitással készül a rendezvényre Gyenese István pedagógus irányításával, mely során a SALLA élőkép alakul át ZALALÖVŐ élőképpé, utalva városunk római múltjára, történelmére.

A performansz helyszíne a Szent László Király Templomtól északra levő útszakasz, mely ez idő alatt a forgalom elől zárva lesz.

Aki teheti tekintse meg a versenyt, melyhez jó szurkolást kívánok!

A futam oldalán további információk az alábbi linken érhetők el:

https://www.tourdehongrie.hu/etapok/8-1-szakasz-szentgotthard-szentgotthard-168-km-20230510