Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.02.26., hétfő - Géza, Vanda

Vizsy Károly rubin diplomás pedagógus!

A Zalalövői Általános Iskola tanévnyitó ünnepélyen adta át Vizsy Károly nyugalmazott pedagógus részére Némethné Jakab Ilona intézményvezető a jubileumi oklevelet, a Rubin diplomát, melyhez gratulált Gyarmati Antal polgármester, egykori pályatárs is.

Az esemény az iskola szempontjából is különös jelentőséggel bírt, hiszen az intézmény történetében első alkalommal köszönthettek Rubin diplomás pedagógust! A mai szülők, nagyszülők és pedagógusok közül biztosan sokan idézik fel a tanulóként „Karcsi bácsihoz” fűződő emlékeiket. 70 évvel ezelőtt, 1951-ben a Kőszegi Tanítóképző Intézetben vette kézhez tanítói diplomáját. 1960-ban vette át biológia-földrajz szakos tanári oklevelét. 1970-től biológia és földrajz tantárgyak megyei szakfelügyelőjeként dolgozott. 1975-ben az Oktatásügy kiváló dolgozója kitüntetéssel, majd 1981-ben a kiváló pedagógus miniszteri kitüntetéssel ismerték el oktató-nevelő tevékenységét.

Tanári pályafutása során tanítványaiban kialakított szemlélet elkísérte őket életük során. Az intézményben fontos a hagyományok tisztelete, a közösségért végzett munka elismerése. Vizsy Károly iskolafejlesztő tevékenységének eredményeit a mai napig élvezik. Az ő nevéhez, tervező és kivitelező tevékenységéhez fűződik a biológia szaktanterem létrehozása. Szakfelügyelőként megyeszerte ismerték a nevét.

A biológia tantárgy oktatásáért végzett magas színvonalú tevékenysége elismeréseként 2021. szeptember 1-jétől a Zalalövői Általános Iskola biológia szaktanterme a „VIZSY KÁROLY biológia terem” nevet viseli.