Önkormányzati Hivatali Portál

ZALALÖVŐ.HU

VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2020.09.24., csütörtök - Gellért,Mercédesz

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

 

Szeretettel köszöntöm Zalalövő város honlapján!

Örömömre szolgál, hogy néhány sor erejéig bemutathatom Zalalövőt, a Zala folyó völgyében fekvő, szelíd dombokkal körül ölelt,  élhető zöld várost.

A nemrég elkészült 86-os főút elkerülő szakasza lehetővé tette, hogy településünk mindennapjai igazi kisvárosi hangulatban teljenek. A kicsiktől a nagyokig mindenki számára lehetőségek sora kínálkozik Zalalövőn. Napközi otthonos óvodánk két helyszínen, több mint száz gyermeknek biztosít színvonalas nevelést és játszóterületet. A nagyobbak a Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában sajátíthatják el az alapokat. Szabadidejükben számos lehetőség áll rendelkezésükre, mind a sport, mind a kultúra területén. Az iskolában diáksport egyesület működik, amely a város adottságait kihasználva a legkülönfélébb sportolási lehetőségeket nyújtja: vízisportok, repülőmodellezés, teke, koronglövészet, labdarúgás, néptánc, kerékpározás, túrázás. Ezen kívül Lovassport Egyesület működik Zalalövőn és környékén, melynek tagjai számos amatőr versenyen szerepeltek már sikeresen. Az aktív kikapcsolódás mellett a Salla Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a helyi civil szervezetek magas színvonalú kulturális programokkal pezsdítik fel a lakosság és az idelátogatók életét. A színház- és kiállítótermekkel ellátott Művelődési Központ helyet ad koncerteknek és fesztiváloknak, emellett az ott dolgozók Zalalövő város kiemelkedő rendezvényeinek szervezői.

A belvárosban található Egészségügyi Központ és a nemrég felavatott mentőállomás gondoskodik a lakók egészségügyi ellátásáról. A külváros 28 ha hasznosítható területű ipari parkjában található Elanders Hungary Kft. nyomdája és az egyéb cégek munkalehetőséget biztosítanak a város és a közeli települések lakói számára. A vállalkozóknak számos lehetőséget tudunk biztosítani, elképzeléseiket szívesen fogadjuk.

Turisztikai szempontból nézve városunk és környéke minden korosztály számára kínál programokat, látnivalókat. Zalalövőn halad át az Országos Kéktúra útvonal, amelyet végig járva megismerhetjük a régiót. Ugyancsak aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a gyönyörű környezetben található Borostyán-tó, ahol kiépített strand, büfék, vízisportolási lehetőség (akár saját, akár kölcsönzött eszközzel) és horgászhelyek várják az odalátogatókat. Zalalövő szakrális helyeit felkeresve testi-lelki felüdülésben lehet részünk. A Borosán-völgy kellemes árnyékot adó bükkösében sétálva jutunk el a Szentkúthoz. A Szentkutat a második világháború emlékére emeltették, amely mindig kedvelt bucsujáró hely volt. A mai Zalalövő helyén a római korban virágzó város állt, mely a Salla nevet viselte. A római kori tárgyakat és a korabeli Sallában élők mindennapjait mutatja be múzeumunk. A közelmúltból ránk maradt örökségként városunkban Tájház is működik, amelyet végig járva a XIX. századi paraszti életet követhetjük nyomon.

Szeretettel várjuk mindazokat, akiknek felkeltette érdeklődését Zalalövő, a város, amely a Göcsej határán és az Őrség kapujában fekszik, s éli mindennapjait családias, kisvárosi miliőben.