Önkormányzati Hivatali Portál

Zalalövo címere
ZALALÖVŐ.HU VÁROS HIVATALOS HONLAPJA

NAPTÁR

2024.07.23., kedd - Lenke

Hamarosan benépesülhet a minibölcsőde.

Átadásra került a minibölcsőde 2020. október 7-én Zalalövőn. Az ünnepség alkalmával Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Herczeg Imre Zalalövő Város alpolgármestere is hangsúlyozta, hogy a minibölcsőde a település egyik legfontosabb beruházása volt az elmúlt időszakban és mindvégig nagy várakozás kísérte. A kormány a családok biztonságát, megújulását segítette a 31 millió forint támogatással, melyből 5,5 millió forintot fordítottunk játékokra és eszközökre, az épületrész, udvar kialakítása több, mint 20 millió forintba került.

A város új vezetésének sikerült olyan megoldást találnia az óvodán belüli kialakításra - a korábbi tervek módosításával -, amely már a szakhatóságok és az intézmény részére is elfogadható volt. A minibölcsődét egy óvodai csoportszoba teljes átalakításával oldották meg, itt kapott helyet a bölcsődei csoportszoba és a vizesblokk. Megújult ezzel együtt az öltöző, valamint elkülönítettek az udvaron egy játszóteret, amely a bölcsődés gyermekeké. Köszönjük a kiváló munkát a kivitelező helyi cég, a GALAMBOS-BAU Építőipari Kft. vezetőjének ifjabb Galambos Istvánnak, munkatársainak, valamint a projekt érdekében tevékenykedő további személyeknek.

Amint a hatóságok részéről megérkezik a működési engedély - ami várhatóan néhány nap -, benépesülhet a minibölcsőde. A bölcsődébe 11 kisgyermek felvételét kérték a szülők, nyitáskor 7 fővel indul. Bízom benne, hogy a magyar kormány családtámogatási rendszerének, valamint a helyi és a zalaegerszegi foglalkoztatási lehetőségek bővülésének köszönhetően az önkormányzatunknak rövidesen arról kell gondoskodni, hogy további csoportok elhelyezését tegye lehetővé.

Gyarmati Antal
polgármester